Челси победи Манчестър Юнайтед с 2:1 на „Стамфорд бридж” и върна интригата за титлата в Премиършип. Успехът върна „сините” в Топ 4 в класирането, макар те все още да са много далеч от върха – на цели 12 точки от Юнайтед.

Двубоят бе отложен от 18-я кръг на Висшата лига, и предложи много емоции, и съвсем очаквано бе истинска битка между два от най-добрите отбори не само на Острова, но и в Европа. Загубата бе едва втора през сезона за Юнайтед.

Българският нападател Димитър Бербатов бе резерва за "червените дяволи" и се появи в 70-та минута на мястото на Чичарито. Юнайтед доигра мача с 10 души, макар и за съвсем малко, след като в добавеното време Неманя Видич бе изгонен заради втори жълт картон.

Гостите от Манчестър играха по-добре през първото полувреме, като използваха умело пространствата, оставяни от отбраната на Челси. Именно такава празнина бе оставена на Уейн Рууни в 29-та минута, когато след взаимодействие с Нани, нападателят стреля от 20 метра право в долния ъгъл на вратата на безпомощния Петър Чех и така откри резултата.

Най-чистото положение за Челси през първото полувреме се откри в 40-та минута, когато след шут на Франк Лампард, с взаимни усилия Ван дер Сар на два пъти и Видич от гол линията изчистиха след троен опит на домакините.

Челси обаче стартира по различен начин през второто полувреме, много по-активно и наложи своя натиск върху съперника, като от своя страна „червените дяволи” се бяха отдръпнали назад.

В 54-та минута, в едва втория си мач като титуляр Давид Луис успя да изравни резултата. Тогава Иванович с глава свали на Луис, който от 10 метра не бе блокиран и стреля много мощно, право във вратата на гостите. Луис обаче се превърна и в най-спорната фигура в двубоя, тъй като удари без топка Уейн Рууни, а реферът Мартин Аткинсън му спести още жълти картони, и можеше да го изгони рано-рано от срещата.

Сър Алекс Фъргюсън прибягна до Димитър Бербатов и Райън Гигс, и ги пусна в игра в 70-та минута, но те не успяха да се противопоставят на много силните действия на Челси по целия терен.

В 78-та минута суровият арбитър Аткинсън показа нрава си, отсъждайки 11-та си дузпа този сезон. Тя бе в полза на Челси, след като Жирков бе препънат от Крис Смолинг в пеналта. Аткинсън малко спорно посочи бялата точка, и оттам Франк Лампард не трепна, за да вдигне на крака близо 42 хиляди „Стамфорд бридж”.

В последните мигове от добавените 4 минути Неманя Видич получи и втория си жълт картон в мача, и трябваше да напусне преждевременно двубоя.

Победата изкачи Челси до четвърто място с 48 точки в актива си, на две от третия Ман Сити, но и мач по-малко. Вторият Арсенал е с 56 точки, и спечели много от успеха на Челси тази вечер, тъй като е само на четири от Манчестър Юнайтед, и също с мач, който тепърва има да играе.