Отборът на Челси потвърди за намеренията си да привлече нападателя на Тотнъм Димитър Бербатов. Българинът е любимец на мениджъра на „сините” Аврам Грант, който иска да купи на всяка цена голаджията с оглед на проблемите, които ще има в атака, след като Дидие Дрогба и Саломон Калу заминат за купата на Африка през януари.

От „Стамфорд Бридж” обаче призоваха Бербатов да помогне за осъществяването на трансфера като заяви ясно намерението си да играе в Челси.

Според информация на авторитетното издание „Сън” представителите на българина са се договорили вече за личните условия на Берба и се чака единствено споразумението между двата клуба.

Бербатов ще подпише договор за 3 години и половина, а заплатата му ще се увеличи почти тройно. Досегашното възнагражение от 35000 паунда на седмица ще скочи на невероятните 90000 паунда н седмица.

Мениджърът на „сините” Аврам Грант се нуждае от нов нападател незабавно и е готов с резервен вариант, ако нещата с Бербатов не се уредят. Това е острието на Болтън Николас Анелка, който ще струва на „сините” двойно по-малко от капитана на българския национален отбор.