Новото попълнение в Металург Донецк Чавдар Янков направи добро впечатление при поредната контрола на тима. Украинският състав, воден от българския треньор Николай Костов, победи с 1:0 Криля Советов.

Наставникът използва обичайната си схема, като пусна напред Мгуни, който получи активната подкрепа на полузащитата. От информацията, поместена в официалния сайт на Металург, става ясно, че от Чавдар Янков, са тръгвали всички атаки на тима, като в немалко случаи положенията са завършвали с опасни удари на родния национал към вратата на съперника.

В 26-та минута Янков получи пас от Мхитарян, премина през един от защитниците на Криля, а вторият го фаулира в наказателното поле. Главният рефер показа бялата точка, а Велизар Димитров се нае със задачата, за съжаление, бившият футболист на ЦСКА не успя да преодолее вратаря.

Единственият гол в мача реализира Кингсли, който елегантно засече с глава в 34-та минута.

През второто полувреме Металург продължи да натиска своя съперник. Велизар Димитров бе заменен на почивката, а Янков в 57-та. Участие в мача взе и бившият играч на Левски Зе Соарес.