Ростов (Ростов на Дон) назначи нов старши треньор, съобщава официалният интернет сайт на клуба. Сергей Балахнин ще подготвя от днес българския национал Чавдар Янков и неговите съотборници. Помощници на новия наставник ще бъдат Александър Маслов и Иля Близнюк. Договорът на новия щаб е до края на сезон 2011/12.

За поста в “жълто-синия” тим се спрягаше името на нашумелия черногорски треньор Миодраг Божович, който в Русия е водил отборите на Амкар Перм, ФК Москва и Динамо Москва. В крайна сметка обаче изборът на ръководството е паднал върху 51 - годишния Блахнин.

“Водихме преговори с няколко човека, включително и с Миодраг Божович, но Съветът на директорите се спря на Сергей Балахнин. Той познава местния футбол и вярвам, че ще стабилизира тима. Дори целта ни е влизане в осмицата”, коментира измененията в клуба генералният мениджър Юрий Белоус.

Ростов започна сезона под ръководството на легендата Олег Протасов, но заради колебливи резултати той бе заменен от Владимир Люти, който временно изпълняваше длъжността. В момента тимът на Янков се намира на 14-та позиция, с тринайсет спечелени точки от 16 мача в руската Премиер лига.

Утре московчани заминават на подготвителен лагер в Австрия, който ще продължи до 15 юли.