В навечерието на старта на Бундеслигата Чавдар Янков заяви пред Гонг, че целта пред Хановер е да се класира за евротурнирите. Той добавя, че подобна е и задачата на националния ни отбор е участие на Евро 2008.

„Искам с нашия отбор да изпълним целите, които са ни поставени – класиране в евротурнирите. През миналата година за малко не успяхме, надявам се през тази година да успеем.”

Янков заяви, че той и феновете на Хановер очакват с нетърпение старта в Бундеслигата, започваща с домакинство на северното дерби срещу Хамбургер, за което билетите вече са разпродадени.

„Целта на всички футболисти е да се борим във всяка тренировка и всеки мач. В днешно време силите са доста изранени и сме длъжни да даваме всичко най-добро от нас. Надявам се, през тези две години да съм показал, че имам качества и се надявам тази година да е по-добра от предишните две.”

Полузащитник заяви, че се радва, че Треньор на 20-ти век в България Димитър Пенев е избран за селекционер на националния отбор и се поласкан, че Стратега ще разчита на него.

„Трябва да играем добре, да взимаме точки и да изпълним целта, която е класиране на Европейското първенство. Независимо как трябва да отидем там”

Чавката разкри и какво точно е казал в нашумяло интервю пред немските медии.

„Въпросът беше „дали на футболистите им е нужно от време на време когато се поотпуснат, да има кой да ги подритне отзад” и аз казах „разбира се, че е така”. Когато треньорът или ръководството усетят, че един футболист малко се е поотпуснал трябва да му дадат един тласък, както се вика да му бият един шут отзад за да се стегне и да върви нагоре.”

Чавдар Янков заяви, че Байерн Мюнхен е неговият фаворит за спечелването на сребърната салатиера, но немската Бундеслига е непредвидима и за да се научи името на шампиона трябва да се изчака нейния край.