Националът Чавдар Янков продължава да страда от контузия на коляното. Полузащитникът сподели за Гонг, че това е единствената причина да не влиза в групата на Хановер в последните двубои от Бундеслигата.

„Тази контузия се получи преди мача с Румъния и все още не съм напълно възстановен. От четири дни сме в Тенерифе, но аз тренирам отделно. Ако се наложи, ще направя и операция в краен случай. Близо два месеца съм така, когато не чувстваш топката, не тичаш - направо не си е работа”, сподели юношата на Славия.

„Преди в България нямаше информация, че съм контузен. Не съм прочел някъде да го пише, но няма значение. От завръщането ми след тези квалификации не съм тичал. Само работя във фитнеса”, продължи Янков.

„Няма нищо вярно в информацията, че щели да ме преотстъпват. Говорил съм с треньора и ръководството, всички държат на мен. Надявам се скоро да се върна в игра. Имах някои колебания преди контузията. Тя ми попречи да се върна бързо в отбора. Чакам с нетърпение да се оправя и отново да играя футбол”, допълни националът на България.

„Положението се влоши от изкуствените терени, на които тренирахме преди мачовете с Румъния и Словения. Тогава обикновените терени бяха замръзнали и нямаше къде да се готвим. Всичко е следствие на удар в коляното по време на игра и после стана лошо”, призна халфът на Хановер.

„Доволен съм, че ме оправдаха след онзи инцидент в Германия, когато ми взеха книжката. Отново ще мога да шофирам, но по-важното е, че си взех поука след случилото се. Направих грешка, която повече няма да се повтори”, обеща пред Гонг един от най-талантливите български полузащитници.