Контузеният български национал Чавдар Янков заяви в интервю за Гонг, че се надява Станимир Стоилов да поеме „трикольорите”.

„В интерес на истината, надявам се Станимир Стоилов да поеме националния. Той е добър специалист и разбира футбола. Дано тези слухове са верни, че той ще поеме националния тим. Разбира се, тук говорим за мои лични предпочитания. Преди няколко години Стоилов прекрати своята кариера и знае какво е да бъде на нашето място. Ще ни бъде от полза”, коментира халфът на Хановер.

„Добре съм, възстановявам се от операцията. След две седмици трябва да започна с тичането. Сигурно до един месец ще съм готов и за игра. Разбира се, че няма да бързам, ако става въпрос за няколко дни. Направих два пъти магнитен резонанс, защото исках всичко да е сигурно. Имах проблем с менискуса, напоследък не ми върви. Във всичкото лошо е хубаво, че се разминах с по-сериозен проблем”, сподели пред Гонг Чавдар Янков.

Бившият играч на Славия категорично заяви, че си остава в Хановер поне до лятото. Играчът сподели, че шефовете са му изключително коректни с него в последните месеци, когато Янков има здравословни проблеми.

„Вярно е, че отборът ни не играе добре в последно време. Не че сме от грандовете в Германия, но трябва да сме по-напред в класирането. Тук никога нищо не се знае, защото с няколко победи се бориш за място в зона УЕФА, а с няколко загуби си при изпадащите. Трябва да сме по-добри, защото разполагаме с класни играчи”, отбеляза още техничният полузащитник.

„Възможно е да се класираме на световното първенство. Ако играем по-добър футбол ще започнем да печелим. Трябва да взимаме мачовете си, няма друг вариант”, завърши Чавдар Янков.