Чавдар Янков и неговият Хановер 96 постигнаха победа с 2:1 над Дуисбург и Благой Георгиев в мач от осмия кръг на Бундеслигата – дерби, което противопостави двама от бившите футболисти на Славия в германския елит.

Чак се появи в игра в 73-та минута на срещата, заменяйки Лала, а другият български халф записа поредни пълни 90 минути за „зебрите”.

Двубоят на „AWD Arena” започна с явно превъзходство на домакините и те логично поведоха в резултата още в 7-та минута на мача. Тогава Шулц се разписа след центриране на Хущи от ъглов удар. Истински шок изживяха „червените” в 20-та минута, когато Ишиако изненадващо изравни, вкарвайки кълбото в мрежата на Енке от шест метра.

В герой за отбора на Дитер Хекинг се превърна Шулц, който отбеляза второто си попадение и оформи крайния резултат в 63-та минута.

Поражението бе четвърто поредно за Дуисбург и тимът на Благо се приземи в зоната на изпадащите – „зебрите” делят 16-о място с Нюрнберг. Двата отбора имат по шест точки в актива си и еднаква отрицателна голова разлика -6. Хановер е на 7-о място с 13 точки.

Останалите резултати от осмия кръг в Бундеслигата:

Енерги Котбус - Айнтрахт Франкфурт - 2:2

Вчера:

Вердер Бремен - Арминия Билефелд - 8:1

Байер Леверкузен - Байерн Мюнхен - 0:1

Хамбургер ШФ - Волфсбург - 2:2

Бохум - Нюрнберг - 3:3

Карлсруе - Борусия Дортмунд - 3:1

Ханза Рощок - Щутгарт - 2:1

Петък:

Шалке 04 - Херта Берлин - 1:0