Трансферната сума, искана от Тотнъм за Димитър Бербатов спира Манчестър Юнайтед от сериозни ходове до момента, смята „Дейли Мейл”. Според изданието сър Алекс Фъргюсън ще трябва да опразни цялата каса на Юнайтед, за да си осигури услугите на българския голмайстор. Шотландският мениджър обаче трябва и да побърза, тъй като трансферният прозорец затваря този петък.

Въпреки че първоначално Юнайтед се отказа от Бербатов, именно заради цената му, сега, след отказването на Оле Гунар Солскяр, и новите проблеми на Луис Саха, Фъргюсън отново има сериозна нужда от нападатели.

Манчестър Юнайтед са готови да предложат за Бербатов 22 милиона паунда, твърди „Дейли Мейл”, и независимо, че цифрата е двойно по-голяма от платеното от Тотнъм миналата година за играча, „шпорите” надали ще го пуснат. Собствениците на Юнайтед – семейство Глейзър от своя страна вече не са склонни да дават големи пари, след гръмките трансфери през лятото. Така те надали ще се разделят с още 40 милиона паунда – сума, на която Тотнъм няма да може да устои.

Така след проваления почти сигурно трансфер на Бербатов, Фъргюсън ще опита далеч по-достижимите нападатели Джърмейн Дефоу и Никола Анелка.