Новият капитан на националния отбор Ивелин Попов изрази подкрепата си към Стилиян Петров, след като Стенли бе диагностициран остра левкемия днес.

„Стенли, ти си най-големият. Всички сме с теб - не само футболистите на националния отбор, но и цяла България. Винаги си показвал, че си голям мъж и силен характер. Убеден съм, че ще спечелиш и най-важната си битка – тази с коварната болест. Така както си печелил безброй битки на терена. Кураж! ”, заяви Попов.

Нападателят се свърза с Гонг минути след като узна ужасяващата вест, и малко преди да излезе на терена за своя Газиантепспор в гостуването на Анкарагюджу от поредния кръг на турската Суперлига. „Разбрах новината от приятел. Бях потресен и не искам да повярвам, че това е истина. Всички сме с нашия капитан”, завърши Ивелин Попов.

Вратарят на националния отбор по футбол и Твенте Николай Михайлов също изказа подкрепата си към Стилиян Петров, като написа в своята страница във Facebook:

“Стан, всички се молим за теб! Ти си един голям спортист, страхотен човек и добър приятел. Нека твоята дисциплина и борбеност ти помогнат в това изпитание! Нека Господ бъде с теб!”

Футболистът на Литекс Георги Миланов лично подкрепи капитана на националния отбор в социалната мрежа Facebook. Ти си най-големият, вярвам в теб! Ще се оправиш““, написа Жоро Миланов.