Българският национал Георги Костадинов, който играе в Арсенал (Тула), вече има нов треньор. Това е Сергей Подпалий, до момента временен наставник на тима, обяви директорът на клуба Гурам Аджоев.

Сергей Подпалий водеше втория отбор на Арсенал (Тула), но беше извикан да работи с елитната формация, след като Игор Черевченко навъртя пет поредни загуби и беше уволнен.

"Благодаря на ръководството на клуба и на региона за оказаното доверие, казва новият треньор пред официалния сайт на клуба. Това е доста сложен момент, но ще се опитаме да решим всички задачи, които ни се поставят. Всеки от щаба разбира, че ни се предоставят възможно най-добри условния и нямаме причини за лоши резултати.

"В момента подготовката си върви нормално, нямаме проблеми. Единственото, което ме притеснява, че момчетата нямаха достатъчно време да си отдъхнат след един доста сложен сезон. Но няма нищо страшно. През зимата ще им дадем повече почивка, казва още новият старши треньор.

През миналия сезон Арсенал (Тула) завърши на 8-о място с 38 точки, което беше отчетено като отстъпление на фона на 6-ата позиция през първенството