„Българският” Амкар не успя да стигне до гол вече трети мач поред, след като и в 16-я кръг от руското първенство тимът записа 0:0 срещу Спартак Налчик.

Тримата българи в състава – Георги Пеев, Мартин Кушев, и Захари Сираков, играха пълни 90 минути, но не успяха да помогнат на своя тим да вземе трите точки, за да излезе на първото място в класирането след този кръг.

Кушев и Пеев направиха силен мач, като още през първото полувреме и двамата изпуснаха по няколко положения. В 12-та минута стражът на Спартак успя да спаси удар отправен в очертанията на вратата от нападателя. След това и Пеев стреля от пряк свободен, но кълбото излезе в аут.

След почивката отново Кушев бе близо до попадението, но въпреки опитите му до последния съдийски сигнал, до попадение не се стигна.

В 72-та минута Пеев изведе чудесно българския нападател, но той не успя да реализира от около осем метра. В 87-та Пеев опита сам да преодолее стража на Спартак, но прати топката на сантиметри покрай вратата на гостите.

Така след спечелената точка Амкар Перм остава на третото място в класирането с 28 точки, колкото има и вторият Динамо Москва с Генков, лидер е Рубин.