Молдовският шампион Шериф Тираспол се наложи с 3:1 над Динамо Тирана от Албания в първа среща от втория кръг на квалификациите в Шампионската лига. Българският вратар Владислав Стоянов беше на вратата на молдовците и нямаше много работа.

Още в 9-ата минута Владимир Волков даде аванс на Шериф, но в 12-ата минута при центриране от корнер и грешка на защитниците до гредите гостите от Албания изравниха благодарение на аржентинския футболист Лукас Малакарне.

Натискът на Шериф даде резултат след почивката, когато Бачо Николич в 62-ата и Жозе Надсон в 70-ата вкараха нови два гола.

Още едно попадение за молдовския първенец беше отменено несправедливо заради съдийска грешка, а албанците завършиха мача с 10 души заради червения картон на Елис Бакай в 67-ата минута.

В друга среща от втория предварителен кръг на Шампионската лига кошмарът на българските Левски и Литекс - БАТЕ Борисов, размаза с 5:1 исландския Хафнарфьордур, въпреки че до почивката нямаше голове. Павел Нехайчик обаче се развихри след почивката и наниза три попадения, по едно добавиха Бресан и Радионов.

Сръбският Партизан Белград пък допусна попадение у дома от арменския Пюник, но все пак спечели с 3:1 с головете на Неманя Томич в 29-ата минута, Морейра в 45-ата и Клео през второто полувреме.

Казахстанският Актобе надви с 2:0 Олимпи Рустави от Грузия, който пък не успя да картотекира за този мач четирите си бразилски нови попълнения.

С ранен гол още в 3-ата минута Екранас от Литва би с 1:0 финландския ХИК Хелзинки, а Линфийлд от Северна Ирландия и норвежкия Розенборг не успяха да си вкарат голове.