Два „български” гола донесоха успеха на Енерги Котбус с 2:1 срещу Арминия Билефелд в мач от 27-мия кръг на немската Бундеслига. Димитър Рангелов и Станислав Ангелов донесоха успеха за тима от Котбус, който може да се окаже скъпоценен в битката за оцеляване.

Двамата български национали изиграха пълни 90 минути за своя отбор, който при загуба щеше да си подпечата билетите за Втора Бундеслига.

„Трикольорите” изиграха отличен мач и заслужено реализираха двата гола за Енерги. Рангелов игра отдясно на атаката на Енерги, а неговият сънародник бе плътно зад него. Освен по един гол, двамата българи се отчетоха и с по един жълт картон, като за Ангелов той е пети в първенството. Това означава, че той ще пропусне мача на Енерги в следващия кръг, който е гостуване на Шалке.

Димитър Рангелов откри резултат в 43-тата минута, като голът му спокойно може да бъде избран за „Гол на месеца” в Бундеслигата. Тимо Рост с далечен пас отдясно намери голаджията на точката на дузпата. Оттам българинът със страхотна странична ножица вкара във вратата на невярващия Айлхоф.

Само 3 минути след подновяването на играта Арминия изравни, като автор на гола бе Влад Мунтеану.

Радостта на гостите обаче трая малко, след като в 59-тата минута Пелето донесе трите точки за Енерги.

Ивица Илиев центрира в наказателното поле към Рангелов, той с глава свали топката за Ервин Скела. Албанецът стреля от 11 метра, ударът му бе избит от Айлхоф, но топката попадна в Ангелов, който от непосредствена близост успя да вкара за 2:1.

До края на мача домакините успяха да задържат резултата, а бившият играч на Левски Ангелов напусна терена в 91-вата минута под бурните ръкопляскания на зрителите.

Със спечелените три точки Енерги вече има актив от 23 и е само на една то спасителното 15-то място, където в момента е именно Арминия.

В „българското” дерби в Бундеслигата Хановер успя да победи с 2:0 доскорошния лидер в първенството Херта с 2:0. Майк Ханке в 30-тата и Арнолд Бругинк в 62-рата минута донесоха успеха за Хановер.

За победителите Чавдар Янков остана извън групата заради поредната си травма. Валери Домовчийски пък влезе на терена в 63-тата минута на мястото на Патрик Еберт, но не можа да помогне на своя отбор.

Всички резултати в Бундеслигата:

Борусия Мьонхенгладбах – Волфсбирг 1:2

Байерн – Айнтрахт 4:0

Шалке – Карлсруе 2:0

Хановер – Херта 2:0

Енерги – Арминия 2:1

Борусия Дортмунд – Кьолн 3:1

Хофенхайм – Бохум 0:3

В неделя:

Байер Леверкузен – Вердер

Щутгарт - Хамбургер