Старши треньорът на Заря Луганск Виктор Скрипник може да се озове начело на отбора на Днипро-1, наследник на един от най-успешните украински клубове Днепър Днипропетровск, съобщи журналистът Михаил Спиваковски от тв-шоуто ТаТоТаке.
 
За да стане това, Днипро-1 трябва да плати неустойка на Заря, тъй като Скрипник има договор с луганчани. Компенсацията е в размер на 500 хиляди евро, твърди журналистът. Разбира се, важно условие е президентът на Заря Евгений Гелер да се съгласи.
 
Помощник на Скрипник е българският специалист Веселин Бранимиров, за когото е най-логично да последва старшията и в новия му отбор.

Веселин Бранимиров: Съдията показа пресилен втори жълт картон

източник: Нова Броудкастинг Груп

"Информацията, че Днипро-1 се интересува силно от Скрипник, е истина. Според мен, ситуацията узря след мача на Днипро-1 и Колос. Колос се оказва отборът, който маха треньорите. Преди това се случи с Динамо Киев, а сега с Днипро-1, коментира още Спиваковски.
 
Според него, шансът да се случи промяната в местоработата на Скрипник от Заря към Днипро-1, е 99.99 процента.
 
Интересното е, че Скрипник спечели със Заря директна квота за груповата фаза на Лига Европа. А днепровци завършиха на 7-о място в първенството, но президентът им Юрий Береза е крайно амбициозен и иска още догодина да има поне 3-ото място, което сега заеха луганчани./БТА