В последните часове на трансферния прозорец на Острова се случи и трансфер на български футболист. Става дума за играча на шотландския Хартс Николай Тодоров, който до края на сезона ще играе под наем във втородивизионния Куин ъф дъ Саут.

До този момент Тодоров играеше в друг отбор от това ниво в лицето на Ливингстън като имаше договорка до края на сезона.

Тя обаче бе прекратена и след 24 мача и 4 гола през кампанията, Тодоров се завърна в Хартс само за да премине в Куин ъф дъ Саут ден по-късно.

21-годишният нападател играе на Острова от 2014 година, когато премина в Нотингам Форест, а година по-късно премина в Харт. Новият отбор на Тодоров е пети в класирането с 33 точки и ще се бори за участие в плейофите за класиране в шотландския елит.

Мениджърът на тима Гари Нейсмит изрази задоволство от сделката: "Радвам се, че Николай се присъединява към нас до края на сезона. Мисля, че той може да добави нещо различно към настоящите ни опции в атака. Той е млад, готов да учи и работи много, надявам се да ни помогне.

"Николай много искаше да премине при нас, след като изразихме интереса си. Той, както и Дом Томас, който привлякохме вчера, ще влязат директно в състава за съботния мач със Сейнт Мирън", допълни бившият играч на Евертън.

В Куин ъф дъ Саут Тодоров ще носи номер 15.