Българският футболен талант Стефан Статев и неговия клубен отбор Асколи ще се изправят срещу всички грандове на италианския футбол в предстоящия сезон на елитната дивизия на шампионата до 19-годишна възраст - Примаверата. 

Жребият за новата кампания беше теглен вчера, като за Статев и Асколи първото препятствие ще е двубой с юношите на Рома, а срещата е на 19-ти септември. 

Освен "римските вълци" в тази елитна компания Асколи ще мери сили и с младоците на Аталанта, Ювентус, Милан, Интер, Фиорентина, Сампдория, Лацио, Сасуоло и други.

Любопитно е, че в елитната дизивия на Примаверата ще има и българско дерби. Това ще се случи, когато Статев се изправи срещу друг български юноша - Димо Кръстев, който се подвизава в състава на Фиорентина.

Бързоногото крило Статев премина в състава на Асколи към края на 2019-та година, записвайки силни изяви, както за набора до 17-годишна възраст, така и този до 19. В това число българинът се отчете с 3 гола и 4 асистенции в рамките само на няколко иизиграни двубои, което бързо привлече вниманието на европейски клубове към себе си.