Българският юношески национал Станислав Шопов направи днес неофициален дебют за Хееренвеен. Той влезе като смяна в 64-ата минута в контролата срещу Витес (Арнхем), която беше загубена от тима на българина с 1:3. Общото мнение обаче е, че роденият през 2002-а година пловдивчанин се е представил много добре.

Срещата се проведе при затворени врати и това имаше общо със ситуацията с коронавируса. От отбора на Хееренвеен отсъстваха петима души заради покани в национални отбори, както и един контузен играч. Отделно от това футболистите на Хееренвеен пътуваха до Арнхем за контролата с личните си автомобили, за да ограничат максимално контактите си.

Първото полувреме завърши при нулево равенство, но в рамките на 9 минути след началото на втората част домакините вкараха два гола чрез Девеле от дузпа и Хайек.

В 67-ата минута фризийците намалиха чрез Мичел ван Берген, а само три минути по-рано на терена се появи и Шопов. Станислав, който пристигна в Хееренвеен това лято от Ботев Пловдив, застана на дясното крило. И макар това да не е неговата позиция, той се отличи с доста борба в дефанзивен план, а също така при 2:1 отправи доста опасен удар от границата на наказателното поле, който вратарят на домакините от Витес трябваше да избива в корнер.