Двамата българи в Енерги Котбус Станислав Ангелов и Димитър Рангелов направиха истинско показно в мача от 19-я кръг на немската Бунделсига, след като вкараха и трите попадения срещу Хановер, при победата с 3:1.

Родните играчи доказаха, че въпреки скандалите, в които ги замесиха преди няколко седмици, могат да бъдат повече от професионалисти на терена.

Димитър Рангелов вкара две от попаденията, а черешката на тортата бе поставена от Пелето, който мушна топката за крайното 3:1. Чавдар Янков все още се възстановява от контузия, което бе и причината да не се появи на терена за своя отбор.

И двамата герои в мача, получиха шанса да чуят истинската благодарност на феновете си, след като бяха заменени - Ангелов в 75-та минута (минута, след като вкара гола) и Рангелов в 90-та.

Головият трилър започна в 39-та минута, когато Димитър Рангелов изведе своите напред. В 69-та Енерги Котбус вече водеше с 2:0, след като отново българският нападател бе точен. Две минути преди това гостите от Хановер сами си усложниха ситуацията, след като Андерсен получи втори жълт и съответно червен картон.

Българската радост на терена бе пълна, след като и Станислав Ангелов успя да се разпише в 74-та минута. Пелето обаче има на сметката си и един жълт картон след този двубой. В 83-та минута гостите от Хановер стигнаха до почетен гол, който бе реализиран от Франк Фахренхорст.

Така жизнено важните три точки отидоха точно където бяха най-необходими – при Енерги Котбус, които след 19 кръга заемат 15-о място в класирането с 16 точки, колкото има и 16-я - Карлсруе. Хановер пък е на 13-я позиция с 20 точки.

Другият мач от неделния ден приключи при същия резултат. Байерн Мюнхен победи с 3:1 Борусия Дортмунд. Вторият в Германия обаче трепери до 87-та минута, че ще загуби две точки на собствен терен, тъй като резултатът до този момент бе 1:1.

Тогава Мирослав Клозе показа, че е лидер и може да измъква тима си в трудни ситуации. Немският национал реализира на два пъти – в 87-та и 90-та минути за крайното 3:1. Голът за Дортмунд вкара още във втората минута Нелсон Валдес, а за 1:1 се разписа Зе Роберто в 31-та минута.

По този начин Байерн остава на второто място с 38 точки, на една след лидера Хофенхайм.

Останалите резултати от кръга:

Карлсруе - Хамбургер - 3:2 (0:1)

Айнтрахт Франкфурт - Кьолн - 2:2 (1:0)

Борусия Мьонхенгладбах - Хофенхайм - 1:1 (1:0)

Волфсбург - Бохум - 2:0 (1:0)

Байер Леверкузен - Щутгарт - 2:4 (0:1)

Шалке 04 - Вердер Бремен - 1:0 (0:0)

Арминия Билефелд - Херта Берлин - 1:1 (1:1)