Българските футболисти, които играят в румънското първенство, ще участват в турнира Лига Европа през следващия сезон. Това стана ясно след изиграването на мачовете от последния кръг.

Живко Миланов и Станислав Генчев (Васлуй), Павел Виданов (Рапид Букурещ) и Валентин Илиев (Стяуа) ще играят във втория по сила европейски турнир, след като отборите им завършиха съответно трети, четвърти и пети.

Васлуй победи с 1:0 като гост Пандури, но успехът на Тимишоара над Динамо Букурещ не позволи на отбора да си спечели участие в квалификациите за Шампионската лига. Живко Миланов започна като титуляр за своя отбор, а Станислав Генчев остана извън групата.

Павел Виданов също бе титуляр за Рапид Букурещ, който победи с 1:0 Брашов и си осигури четвъртото място. Стяуа, без Валентин Илиев, надигра Клуж с 3:1 и изпревари Динамо, който пък остава извън евротурнирите.

Шампион на Румъния е Оцелул, който си осигури директно участие в Шампионската лига, а Тимишоара ще играе квалификации. От румънския елит изпадат Университатя Крайова, Витория Бранещи, Унирея Урзичени и Спортул.