Бундеслигата. Енерги Котбус със Станислав Ангелов и Димитър Рангелов в редиците си падна с 1:2 от Волфсбург и по този начин сложи край на кариерата на старши треньора Петрик Зандер, който се нуждаеше от трите точки, за да запази поста си. Все пак в началото на седмицата ще стане ясно, дали специалистът ще продължи да ръководи тима. Благой Георгиев и неговият Дуисбург също записаха нова загуба в актива си, този път с 0:2 от Ханза Рощок. Утре Чавдар Янков и Хановер приемат Байер Леверкузен в друг мач от кръга.

„Червено-белите” се изложиха насред техния „Щадион ам Фройндшафт”, като загубиха изключително важния за тях мач от шестия кръг на местното първенство. Мачът за домакините започна лошо, като те едвам успяваха да преминат в половината на съперника си. „Вълците” от своя страна също не демонстрираха особени качества, допускаха постоянно грешки, но с късмет откриха резултата в мача. В 22-та минута Дзеко се разписа след пас на Марселиньо. Само десет след това обаче Енерги се върна в играта след попадение на Сьоренсен. В последната минута на първата част Рангелов имаше чудесна възможност да вкара и да спаси поста на своя наставник, но шутът му от границата на наказателното поле бе прекалено слаб и не затрудни стража Йенч. В началото на второто полувреме отново българският нападател застраши противниковата мрежа, стреляйки от 30 метра, но отново прекалено слабо.

Станислав Ангелов пък си изкара жълт картон в 79-та минута, а само четири след това падна победния гол за Волфсбург – дело на Кржиновек. Попадението сломи надеждите на Енерги и домакините не успяха да сътворят нищо опасно пред чуждата врата.

Благо Георгиев не успя да помогне на своя Дуисбург, който загуби с 0:2 като гост на Ханза в Рощок. Двата гола за домакините вкараха Хенге и Керн в 34-та и 53-та минути..