Отборът на Амкар Перм с двама българи в състава си разби с категоричното 5:1 Алания в мач от 21-я кръг на руското първенство. Захари Сираков и Георги Пеев започнаха двубоя като титуляри. Българският полузащиник бе заменен в самия край на мача, в 90-та минута, от Владимир Камеш, докато бранителят остана на терена до финалния сигнал от главния рефер. И двамата изиграха решаваща роля за успеха на своя тим, като заедно се отчетоха с три асистенции в мача.

Другият български футболист на Амкар Перм Благой Георгиев не бе в групата за домакинството, тъй като изтърпява наказание.

Георги Пеев записа асистенция при първото попадение. Полузащитникът центрира от корнер, където Александър Коломейцев засече за 1:0.

Последваха още два идентични един с друг гола в мрежата на Алания, дело на Мартин Якубко. Нападателят прати топката в съперниковата врата в в 16-та и 29-та минути, като и двете подавания бяха от страна на Захари Сираков.

Огнен Вранеш намали за 3:1, но в края на двубоя Константин Василев вкара от дузпа за 4:1, а Максим Канунников оформи крайното 5:1.

След успеха Амкар Перм заема 11-о място с 22 точки, докато Алания е на последната позиция в Русия с 12 пункта.