10 март 2010 година със сигурност ще остане в съзнанието на българския футболист Светозар Николов, който вкара гол във вратата на австрийския гранд Рапид Виена.

Николов е футболист на третодивизионния Блау Вайс Линц, който срещна Рапид в мач от третия кръг на турнира за Купата на Австрия. След като отстрани Санкт Пьолтен и втория отбор на Аустрия Виена, Линц бе на път да хвърли бомбата и срещу гранда от Виена след гол на българина.

В 35-та минута Николов, който играе като халф, вкара страхотен гол, след като от 20 метра с много точен удар стреля в горния ъгъл и не остави шансове на вратаря Раймунд.

В крайна сметка Рапид успя да стигне до победа с 2:1 след голове на Драцен и Йелавич след почивката, но десетката на Линц остави отлични впечатления с изявите си.

Светозар Николов е роден на 26 ноември 1982-а и вече дълги години играе по долните австрийски дивизии. В момента Линц е на 4-о място в Регионаллига Мите (третото ниво на футбола в Австрия), като Николов и компания имат шанс до края на сезона да стигнат до промоция в Първа лига.