Юношата на плевенския Спартак 1919 (Плевен) Красимир Тодоров е поканен за едноседмичен престой и проби в клуба от Висшата Лига - Евертън, съобщава БТА.

Посредник в комуникацията между двата клуба е Антъни Раво и неговата агенция "Скаутинг тийм", която организира визитата.

Красимир Тодоров е един от най-прогресиращите таланти в тази възраст, а също така изведе с капитанската лента националния отбор на България до 15 години в мачовете с Нидерзаксен, които се играха преди дни в София.

Нападателят се отличава сериозно и в Елитната група до 15 години и е в полезрението на доста отбори от страната. Младокът, който е роден в Нова Загора, ще пътува за Ливърпул в средата на май.

"Още с идването си в Спартак 1919 заявихме, че целта ни е да подготвяме играчи за чужбина и да им даваме път за изява към професионалния футбол. Искаме да се отличим с работата си в школата и да постигнем нещо, което не е правено до момента у нас. Методите ни на работа, културата която сме изградили, и изискванията които имаме към тях са сходни с онези, които се прилагат на запад. По този начин сме уверени, че когато играчите бъдат наблюдавани, могат да се видят онези неща, които скаутите търсят, а ние като клуб сме отворени към това да съдействаме на по-големите клубове с това да ги захранваме с играчи, които са добре подготвени, спрямо техните изисквания и критерии. Красимир е изключителен играч, който прави впечатление навсякъде. Поканата към него дойде преди лагера на националния отбор, но решихме да изчакаме преди да му я дадем, за да бъде фокусиран за изявите си там. Освен него, има и други момчета в школата, които са следени от представители на чуждестранни клубове, с които поддържаме близък контакт и очакваме повече играчи да излязат навън до края на този сезон", коментира директорът на школата на ФК Спартак 1919 Радостин Александров.