Български треньор ще води отбора на чужденците в Мача на звездите в Малта, който ще се играе на 21-и декември. Наставникът на Флориана Тодор Райков е един от двамата чуждестранни специалисти, които ще изведат сборния отбор на легионерите в местния Ол стар. Другият чуждестранен специалист е англичанинът Марк Милър, който води състава на Хибърниънс.

След слабото представяне през миналата година, от началото на този сезон Флориана ангажира Райков за старши треньор и тимът се нарежда в момента на 5-а позиция с 15 точки и реален шанс да се класира за плейофите за титлата.

В сборния отбор на чужденците има и един българин - защитникът на Марсашлок Емил Янчев. В отбора на местните звезди личи името на бившия полузащитник на ЦСКА Стефан Джилио, който в момента играе за миналогодишния вицешампион Орми. Треньорите на Валета и Биркиркара Пол Замит и Джезмънд Зерафа ще водят този отбор.

Купата за победителя е подарена от президента на Малта Джордж Абела, а срещата има благотворителен характер и събраните средства ще отидат за деца в неравностойно положение. Освен от билети, средства ще се събират и от уникални фланелки, които ще се продават на входовете на стадиона на Хибърниънс, който ще бъде домакин на срещата.