Още един български талант пробва късмета си в чужбина. Ивелин Василев води атаката в старшата възраст на Осасуна. Преди две години момчето родено в Ямбол минава проби в Левски и ЦСКА. Осасуна му предлага договор и той избира Испания. Нормално, още повече, че родителите му работят в иберийската държава.

„От две години съм в Осасуна. Харесаха ме, преди това играех за по-скромен отбор. Преди това минах проби в Левски и ЦСКА, но дойде офертата от Осасуна. Държа повече за Левски, но съм за отбора, в който играя. Тоест, за Осасуна съм”, нарежда младокът в първото си интервю за Дарик радио и предаването „Голлиния”.

„Играя, като централен нападател, но напоследък ми допада да играя и зад тарана. По-лесно е. Любимият ми номер е девет, играя с него. Този сезон имам 10 гола, но напоследък много не ми върви”, нарежда Ивелин Василев.

„Сега ме повикаха в селекцията на областта Навара. Ще играем срещу Валенсия и Галисия. Пътят е дълъг, за да стигнеш, където и да е. Ще дам всичко от себе си, за да успея и да играя в първия отбор на Осасуна. От време на време ме викат във втория отбор и играя за него. Играли сме и срещу мъжете. Целта ми е да стигна до там”, отбеляза още голмайсторът.

Момчето разказва, че от десетгодишен живее в Испания. Любимите му играчи са Димитър Бербатов и Тиери Анри. Признава, че не е много техничен, но пък е бърз. Любимият му футбол се практикува в Англия. Държи на скоростта. Играл е за България в два мача срещу Румъния. В последно време са го забравили…

„Повече следя Левски, защото баща ми е за този отбор. Дядо ми пък е бил за ЦСКА, но предпочитам „сините”. Следя Реал Мадрид”, допълва Ивелин Василев.

„Тук в Осасуна треньорите винаги са ми имали голямо доверие. Надявам се да стигна до Примера дивисион”, отсича номер девет от Осасуна.

Ивелин Василев има и собствена страница в Интернет. От нея разбираме, че е снажно момче, висок е 187, тежи 78 килограма. Смята, че е с по-добър десен крак. Играе добре с глава.