Българите Димитър Наков, Добри Орловски и Георги Даскалов спечелиха бронзовите медали на Казахстан със своя Иртиш (Павлодар). В последния кръг „българският” Иртиш загуби с 1:2 от Тобол и се раздели с надеждите си за второто място. Въпреки това обаче тимът ще участва в Турнира за Купата на УЕФА.

„Хубаво е, че подсигурихме участието на тима в Евротурнирите. Трябваше да участваме в тях и през м.г., но подобно на нашия ЦСКА получихме административна забрана. Затова е хубаво, че сега се завръщаме в Европа. Дали и ние ще участваме в тези мачове, ще стане ясно до края на календарната година. Надяваме се да сме оправдали доверието и очакваме предложение за нови договори”, заяви Димитър Наков.

В Казахстан е масова практика договорите с чужденци да бъдат само за една година. Като се подновяват, ако и двете страни са доволни. Иначе шампионът на бившата Съветска република ще бъде определен след „златен” мач, тъй като Актобе завърши 1:1 у дома с вече изпадналия Енергетик и вместо да финишира в редовния сезон ще се бори за златните медали с Тобол.

Със съдействието на ЕТИКОМ – производител на алуминиева и PVC дограма www.eticom.bg