Българският нападател на ФСВ Франкфурт Илиян Мицански изигра страхотен мач за своя тим при гостуването на Ханза Рощок от 31-ия кръг във Втора Бундеслига. Гостите от Франкфурт разгромиха опонентите си с 5:0, а Мицански се отличи с 2 гола и 2 асистенции. Така сметката на българинът във втория ешелон на германския футбол набъбна на 8 гола и 3 асистенции, откакто бе преотстъпен от тима на Кайзерслаутерн.

Срещата започна вихрено за Франкфурт, които поведоха още в 5-ата минута. Мицански подаде към Зафер Йелен, който без проблеми откри. До края на първото полувреме нови попадения не паднаха.

В 57-ата Мицански направи резултата 2:0, а 7 минути по-късно направи преднината на своя тим класическа.

За крайното 5:0 два гола добави кореецът Ю-Тае Юн, като Мицански асистира за първото.

Победата изкачи ФСВ Франкфурт поне временно на 10-ото място в класирането с 33 точки, на 6 пред 16-ия Карслруе. Ханза Рощок пък се смъкна на предпоследното 17-о място с 26 точки.

Асен Караславов пък се появи като резерва за своя Гройтер Фюрт в 89-ата минута в мача срещу Санкт Паули, а секунди по-късно неговият тим допусна гол, но в крайна сметка победи с 2:1 като домакин. Фюрт е почти сигурен участник в Първа Бундеслига от следващия сезон като лидер в класирането с 67 точки, на 5 пред втория Айнтрахт Франкфурт 3 кръга преди края.