Българският национал Станислав Манолев игра цял мач за ПСВ Айндховен при измъченото равенство 2:2 като гост на Спарта Прага в Лига Европа. Неговият колега Николай Михайлов пък остана на резервната скамейка за Твенте, но холандският тим постигна сериозен успех срещу Фенербахче, като би с 2:1 в Истанбул.
Докато Твенте имаше хубава вечер в Турция, ПСВ се измъчи сериозно в Чехия. Момчетата на Фред Рутен, без звездата си Ибрахим Афелай в полузащита, изпитваха доста трудности срещу атакуващия стил на Спарта. Отборът от Прага игра много силно и владееше повече инициативата, като отправи куп изстрели по посока на Андреас Исаксон. Стражът на ПСВ от своя страна имаше важни намеси, но в крайна сметка отново сгафи в лош момент и Спарта се възползва.

Домакините на два пъти излизаха напред в резултата, първо чрез Хубник в 76-та минута, а след като резервата Джонатан изравни в 80-та, Земан реализира за 2:1 в 87-та при колективна грешка в защитата на ПСВ. Топката стигна до Земан пред куп от бранители, Манолев се подхлъзна, а Исаксон се бе хвърлил много по-рано от нужното на земята, за да улеснят максимално чешкия футболист.

В продължението на редовните 90 минути реферът на срещата възнагради усилията на ПСВ Айндховен и с дузпа, а с цялата младост на своите 20 години, Джонатан отново не трепна и реализира изравнителното попадение от бялата точка.

Тимът на Манолев ще бърза да забрави мача със Спарта, макар и завършил с успешна точка, тъй като още в неделя го очаква дерби в Холандия. ПСВ гостува на Фейенорд на 20 септември от 15.30 българско време.