Братът на футболната звезда Димитър Бербатов - Асен, е предаден на съдия изпълнител за неплатен банков кредит.

Асен Бербатов и съпругата му Димитринка Ганчева са длъжници на Първа инвестиционна банка, потвърдиха от Районния съд в Благоевград, където вече е издадено разпореждане за незабавно изпълнение на заповед за принудително събиране на задължението в полза на кредитора, съобщава Dariknews.bg.

Асен, в качеството си на ЕТ "Бербо-Асен Бербатов", сключил договор за овърдрафт на 15 август 2008 година, но забравил да погасява финансовото си задължение. Поръчител на бързия кредит, изтеглен от клона на Първа инвестиционна банка, станала съпругата на Асен - Димитринка Ганчева, която е от известно и заможно семейство в Благоевград.

След като крайният срок за погасяване на задължението изтекъл на 1 януари тази година, юрисконсултът в банката Капка Салмова предприела съдебни действия за издаване на заповед за незабавно изпълнение, съгласно член 417 от Гражданско процесуалния кодекс. По време на закрито заседание благоевградският съдия Иван Петков се разпоредил в края на миналата седмица за издаване на изпълнителен лист.

Младото семейство Асен и Димитринка дължат солидарно сумата от 3 453 лева, върху която е начислена наказателна лихва и отделно от това, 316 лева за сторени в производството съдебни разноски.

Юристи коментираха за Дарик, че издадената вече заповед, въз основа на която следва принудително събиране на длъжимата сума, подлежи на незабавно изпълнение. Разпореждането обаче подлежи на обжалване пред Окръжен съд - Благоевград в двуседмичен срок, но само в частта, касаещи разноските по делото.

Предстои съдия-изпълнител да предприеме действия по обезпечаване на кредитното задължение на Асен Бербатов, ако той не предприеме спешни мерки по доброволното му изплащане.