Въпреки че не може да помогне на съотборниците си на терена, капитанът на Астън Вила Стилиян Петров не пропуска да ги окуражи в съблекалнята. Това разкри холандският бранител Рон Влаар, който сложи лентата в отсъствието на Петров.

Подобно на клуба, който се бори за оцеляването си, българският национал води своя собствена битка срещу акутната левкемия, а по думите на мениджъра Пол Ламбърт тя се приближава все повече до успешен край.

Има голяма вероятност Стилиян да присъства на „Вила Парк“ за днешния сблъсък срещу Ливърпул, който ще продължи традицията за аплодисментите в 19-ата минута на мачовете.

„Когато идва тук, за да гледа мач, той никога не пропуска да мине през съблекалнята и да ни помогне“, заяви бившият играч на Фейенорд. „Имахме труден период по Коледа и помня, че той бе тук, за да ни подкрепи.“

„Само като видиш, се зареждаш с енергия. Той все още мисли за отбора и е полезно да знаем това. Аплодисментите в 19-ата минута са нещо страхотно. В тази минутка всеки се чувства страхотно, а стадионът става много шумно място.“

„Когато Петров се появи, аз винаги си говоря с него. Уважавам го много и знам, че не му е лесно да ни гледа как играем, докато той се възстановява. Направо не е за вярване колко сила има в него“, допълни Влаар.