Mладият български нападател на шотландския Хартс Бранимир Костадинов заминава утре (неделя) за Манчестър, където от понеделник се включва в тренировъчния цикъл на Манчестър Сити. Първоначалният план е юношеският национал да остане в понеделник и вторник, но не е изключено визитата му да продължи и по-дълго, съобщи за Гонг бащата на младия футболист Петьо Костадинов.

От близо половин година специален екип е в контакт с мениджъра на младока и трупа информация за 19-годишния софиянец, но след турнира „Албена-Каварна къп” през февруари, нещата са се ускорили и късно вечерта в петък ръководствата на Хартс и Манчестър Сити са се договорили Костадинов да замине за тренировъчна работа и оценка от мениджъра на „гражданите” Свен Йоран Ериксон.

След безспорния лидер на Сити Мартин Петров и Валери Божинов, Бранимир е третият българин, който може да облече екипа на „небесносините” от Манчестър. Любопитен факт е, че преди две години, младокът беше харесан от тогавашния мениджър Стюърт Пиърс, но некоректно поведение на група посредници провали преминаването на нападателя на „Сити ъф Манчестър”.