Бранимир Костадинов подаде за първия, сам отбеляза втория и организира атаката за третия гол при равенството 3:3 на неговия Хартс в контролен мач срещу Уайтхил. 18-годишният българин се пусна за младежката формация на „сърцата” и според феновете от клубния форум е безспорният играч на мача. Бранимир поведе своите на много тежък терен, след обилен дъжд и първото полувреме приключи при 3:1 за момчетата от Хартс.

„След това в действие влезе добре познатият ми рефер, заклет привърженик на вечния ни съперник Хибърниън,” коментира Бранимир. „Свири ми засади наизуст, а имах още няколко чисти възможности. Пусна им гол от дълбока засада, която където и да се намираш, под какъвто и ъгъл да си, не може да не видиш. Да е жив и здрав! Надявам се да не се срещаме повече на терена!”

Костадинов бе и главно действащо лице в епизод, предизвикал закачките на зрителите. При едно откъсване от защитник на противника, на скорост, бранителят подкоси младия софиянец, който попадна с плонж в най-голямата локва на подгизналия терен и само добрата практика на басейна на столичния комплекс Дианабад го спаси от „удавяне”.

Съществува вероятност Бранимир Костадинов да попадне в групата за мача на Хартс срещу испанския гранд Барселона в събота.