Бранимир Костадинов записа цял мач за своя Хартс при загубата с 0:1 от Морока Суалоус (ЮАР) в последната проверка по време на подготвителния лагер на "сърцата" в Германия.

Българският нападател направи силен мач и на няколко пъти беше близо до изравняване след ранния гол на африканците.

Най-добрата възможност бе в 29-ата минута, когато дошлият на проби Руи Байо напредна отляво и вместо да подаде на Бранимир в чиста позиция, португалецът се опита да го контузи в главата от 4-5 метра.

За Хартс участие в двубоя взеха предимно младите футболисти и някои дошли на проби, но на моменти надиграха тотално съперника си, който само три дни по-рано надви Волфсбург с 1:0 на неговия терен.

Бранимир, който приключи мача с цепната и залепена вежда, се разписа в контролата на шотландците срещу немския Клоппенбург (1:2) преди седмица, а освен това записа участие и при успеха с 5:1 над холандския Хераклес, ден преди мача с „птиците” от Африка.

Турнето на представителите на „черния” континент е спонсорирано от Фолксваген и е част от рекламната кампания на домакинството на ЮАР на финалите на световното първенство.

Футболистите на Хартс и целият спортно-технически шаб се срещнаха и с кмета на градчето Машеде, където бяха на подготовка за да изразят благодарност за гостоприемството, а местната власт се сдоби и с фланелки с автографи на отбора и колективна снимка за спомен. Отборът от Единбург лети днес за дома, където ще продължава подготовката.

Следващата събота (28 юли) Хартс приема Барселона в приятелска среща. В спортно-техническия щаб на клуба от Единбург от началото на подготовката работи и бившият помощник-треньор на ЦСКА Ангел Червенков.