Хартс загуби от градския съперник Хибърниън с 1:3 в мач от Резервната Премиер лига на Шотландия, съобщава личният сайт на Бранимир Костадинов.

Силно подмладеният състав на „сърцата” оцеля в брутален сблъсък на низ от груби и неспортсменски прояви на съперника. Хартс стартира отлично мача и още в 23-ата минута поведе с гол на Шон Майкъл, който завърши скоростно разиграване между Гари Глен, Бранимир Костадинов и Стивън Хъсбанд.

Още в края на първото полувреме по-опитните играчи на Хибърниън дадоха да се разбере, че няма да подбират средствата за постигане на обрат в резултата. Най-напред си изпати централният нападател Калъм Елиът, който понесе брутално влизане на защитник в неговите крака.

През втората част обект на истински футболен „тероризъм” стана Бранимир Костадинов. Най-напред софиянецът получи тежък ритник в дясното коляно.

„Много се уплаших – разказва Бранимир. – Болката беше свирепа, но слава Богу коляното е здраво”.

Последва „проверка” на здравината на глезените на българина. „Имам болки, но е било и по-тежко” – казва Костадинов. Според доктор Ивайло Якимов, който прегледа българина веднага след пристигането на отбора в района на Академията на Хартс, нападателят се е разминал на косъм от по-тежки последствия.

„Радващото е, че въпреки тежките удари, нашето момче е излязло кораво и ще бъде пълноценен за сбора на националния отбор – споделя доктор Якимов пред нашия сайт. – Използвам случая да пожелая на момчетата успех в квалификацията! Стискам палци.” Второто полувреме на мача Хибърниън отбеляза 3 гола и взе победата. Костадинов игра пред погледа на скаути от английски клубове, които за пореден път проследиха изявите му пряко, за което бяха информирали официално клуба от Единбург.

Днес Бранимир лети за София, където ще се присъедини към финалния тренировъчен сбор на националния юношески отбор до 19 години, преди квалификациите в Норвегия в края на април.