Българският нападател Бранимир Костадинов наниза първите две попадения за Хартс при победата на младежката формация на "сърцата" с 3:2 над Мъдъруел, като гост. Домакините на два пъти повеждаха, но 18-годишният софиянец възстановяваше статуквото, а веднага след второто си изравнително попадение можеше да оформи хеттрик с топовен изстрел от около 30 метра, но гредата се оказа преграда пред гола.

Победното попадение реализира австралийският национал Роки Висконт, а дузпа за Хартс пропусна завърналият се от контузия юношески национал на Шотландия Гари Глен.

За второто попадение на българина асистира откраднатият през тази седмица от Хиберниан австрийски Халф Елияс Вагнер. Момчето в последния момент предпочете "сърцата", въпреки че вече два месеца бе в Хиберниан и договорът беше готов. Веднага след подписването на контракта 16-годишният юноша на австрийския Адмира /Мьодлинг/ и неговият агент са потърсили контакт с Бранимир, който пристигна в Единбург именно Австрия - Ласк /Линц/. Нашенецът дори има три мача и един гол срещу Адмира, а негов ментор в тренировките беше шефът на академията в Линц - Валтер Кналер, легендарен централен нападател на Адмира в добрите години на тима с над 180 попадения.

Според треньора на Хартс Дайрън Мъри, който използва изключително силни думи в оценката си за играта на българина, Бранимир има много големи шансове да попадне в групата за мача на първия състав, именно срещу Мъдъруел в понеделник.

Това беше и третият мач на Костадинов през последната седмица, след двете му вълнуващи изяви срещу Селтик, довели до нов интерес към младия нападател от шефовете на "детелините" от Глазгоу, както и запомнящ се двубой срещу Бобо Балде, Томас Гравесен, Иржи Ярошик, Ивендър Сно, Дерек Райърдън и компания в мача на резервите.