Днес ръководството на Манчестър Сити ще поиска официално разрешение от шотландския Хартс да използва Бранимир Костадинов в мач на резервите срещу Ливърпул в сряда. Такъв ход не влизаше в плана за тестове, но треньорът Йън Милър, който е наставник на резервите, е заявил пред колегите си, че е изключително впечатлен от първата тренировка на българина и е готов да го използва.

По този начин и мениджърът Свен Йоран Ериксон ще има възможност да добие представа за качествата на Костадинов в игрова обстановка.

Мачът срещу „мърсисайдци” ще бъде доста интересен, не само заради имената, а и заради временното класиране в резервната Премиер лига. Ливърпул е водач в групата, а Сити са втори, с мач по-малко. При евентуална победа и три точки от отложения мач, „гражданите” могат да оглавят класирането за самочувствие.

Очаква се до края на деня ръководството на Хартс да даде съгласието си Сити да пусне в игра Костадинов. Друга пречка за изява няма, тъй като българинът отдавна притежава необходимата работна виза.

Представители на Бранимир съобщиха, че още от първия ден двамата българия, които вече играят за Ман Сити - Мартин Петров и Валери Божинов - оказват пълно съдействие и дават кураж на Костадинов, за да се опита да разгърне пълния си потенциал. Тази вечер Костадинов е поканен да гледа полуфинален мач за ФА Къп от турнира на младежките отбори в Англия.