Един от двамата българи в Манчестър Сити Валери Божинов призна, че от клуба изрично са забранили на играчите и работещите в него да коментират темата „Кака”.

Както се знае, сагата около бразилеца е водещата във всички медии, след бомбастичната оферта на Сити отправена към Милан и футболиста.

„Съжалявам, но не мога и не искам да коментирам ситуацията около Кака. От клуба не ни дават да говорим по този въпрос. А и това не е моя работа. Иначе, ако познавате някой, който не харесва Кака, може да му кажете, че не разбира от футбол. Питайте ме нещо друго”, отсече специално за Гонг българският нападател.

Валери Божинов сподели, че е доволен от темповете, с които се възстановява. Стрелецът потвърди думите на треньора си Марк Хюз, че ще е на линия за мачове през февруари. „Дано всичко да въври по план. На този етап всичко е перфектно благодарение на хората, с които работя в Манчестър Сити. Работя здраво, но така трябва да прави всеки човек, без значение, каква е професията му. Това е задължително условие. Нямам здравословни проблеми. Просто има някаква грешка в превода, който се е появил в България. Просто не съм в кондиция. Това обаче е най-нормалното нещо, та аз от година и половина все имам травми. Сърцето ми вдига висок пулс, но до две седмици ще съм в кондиция. Тук работим с едни часовници, които следят напълно, какво ти е състоянието”, допълни Божинов.

„22 точки са малко за клуб като Манчестър Сити. Отбор с такъв треньор и такива футболисти. Сигурен съм, че ще излезем от тази ситуация. Сега ни предстоят мачове у дома срещу тимове около нас в класирането. Ще се вдигнем. Заслужават го феновете и шефовете, които виждате колко дават за Манчестър Сити и какви футболисти искат да привлекат”, заяви още Валери Божинов.

Играчът на Сити отказа да коментира интерес от страна на Уест Хем и Джанфранко Дзола към него. „Каквото е имало ще си остане между нас. Вече казах, че искам да играя само за Манчестър Сити. Дзола беше голям футболист и е добър треньор. Той ми е като пример, защото постигна много в Италия и Челси. Харесва ми начинът му на игра, когато беше на терена”, лаконичен бе бившият футболист на Лече, Фиорентина и Ювентус.

„Вярно е, че празнувахме рождения ден на Мартин Петров в компанията на Стилиян и Бербатов. Това е нормално, защото ние много го уважаваме. Мартин Петров е пример за мен. Аз съм младо момче и мога само да се уча от него. Попивам всичко, което прави на тренировките. Той имаше юбилей и ние се повеселихме. Мина много добре”, сподели Божинов.

Попитан, дали са разговаряли заедно със Стилиян, Бербатов и Мартин за националния отбор и евентуалния нов селекционер Станимир Стоилов, Валери отговори така: „Не очаквайте да ви кажа какво сме си говорили. Ние сме приятели и си говорим за много неща, те обаче си остават само между нас. Прекалено много се уважаваме, за да разкриваме темите ни на разговор”, завърши във видимо добро настроение нападателят на Манчестър Сити.