Българският национал Валери Божинов заяви в първото си интервю за българска медия като футболист на Парма, че е избрал „дуковете” и заради държавния тим.

„Не съм човек, който гледа само парите. Ако беше така, щях да си стоя в Манчестър Сити. Аз обаче искам да се развивам като футболист и човек. За мен е много важен националният тим. Не съм играл две години и ми трябват мачове. В националния отбор е нормално да играят само най-подготвените играчи, за да бъдем на ниво. За да си в националния, трябва да играеш редовно. Аз съм много щастлив, когато играя за България и това е една от причините да избера Парма”, коментира за Гонг българският стрелец.

„Всичко вече е уточнено. Довечера отивам в Италия, там ще ме чака президентът на Парма. Двата клуба подписаха, те се разбраха за моето преотстъпване. Сити и Марк Хюз не искаха да ме продават. Довечера трябва да подпиша моя договор, но той е формалност, защото съм се разбрал с Парма за личните ми условия”, допълни Валери Божинов.

„Благодарен съм на Парма, че поиска да ме привлече. Искам да бъда жив и здрав и да се завърна в големия футбол и Калчото. Италия е моята втора родина след България. Италианците винаги са ме приемали добре, така че съм много доволен. За да стане всичко, много помогнаха треньорът, президентът и спортният директор на Парма. Благодарен съм на тези хора”, продължи Валери за Гонг.

„Парма е отбор с добри традиции, въпреки че е новак в Серия А. Там игра и Христо Стоичков. Не съм се чувал с него, но и това ще направя. Не искам да правя гръмки изказвания и да обещавам разни неща. Трябва да се боря на всяка тренировка, да се стремя да играя във всеки мач. Да покажа, какво умея на терена”, продължи емоционално новият нападател на „дуковете”.

„Няма да ми е лесно никъде. Целта пред отбора на първо време ще е да се задържи в групата, ако може да постигнем повече, по-добре. Знам, че Парма разчита много на мен, знам че ме взеха, за да играя и да вдигна класата на тима”, завърши Валери Божинов.