Валери Божинов призова всички фенове на Парма да гледат приятелския мач срещу испанския Расинг Сантандер на стадион Енио Тардини в четвъртък, който ще бъде и официално представяне на тима.

„Дори това да е само контрола, мачът утре ще бъде важен, защото играем за първи път пред своя публика. Въпреки че много хора са още на почивка, се надявам, че феновете ще откликнат на нашата покана и да дойдат да викат за нас. Надявам се тифозите да са 12-ият наш играч и да ни подадат ръка, както винаги е било. Според мен ще има 10 000 зрители”, заяви Божинов пред официалната страница на Парма.

Сайтът на дуковете пише, че българският нападател е бил вторият най-аплодиран играч при представянето на тима, като повече овации от него е получил единствено аржентинският ветеран Ернан Креспо.

„Признателността на феновете ме ласкае, това е добре за мен и целия отбор. Въпреки че някои играчи бяха аплодирани повече, важна е топлината, която дават тифозите на целия отбор.”

„През подготовката играх на всички позиции в тима и треньорът може да реши къде да ме използва. Ние сме играчи и като такива трябва да тренираме себе си, да даваме най-доброто, за да подобряваме нашите възможности, но винаги само наставникът решава”, категоричен е Валери Божинов.