Българските футболисти на Партизан Белград Валери Божинов и Иван Бандаловски изиграха нелош мач в дербито срещу Чукарички в 32-ия кръг на сръбското първенство, който обаче завърши със загуба за „гробарите“. Божинов беше човекът, който се разписа при поражението с 1:2, при което и двата тима завършиха срещата с по 10 души.

На стадион „Партизан“ гостите от Чукарички излязоха напред в резултата след само 11 минути игра. Саша Йованович центрира от пряк свободен удар, отсъден до аутлинията отляво, а при далечната греда Джурич отклони с глава към Бранислав Янкович. Черногорецът овладя във вратарското поле и шутира мощно под гредата за 1:0.

Почти веднага след попадението Чукарички имаше нова възможност, като излезе очи в очи с вратаря Боян Шаранов, но не можа да го преодолее.

За сметка на това в 19-ата минута Бандаловски блесна с чудесна асистенция за Божинов отдясно. Бранителят тръгна от фланга към центъра и с пас по тревата между двама защитници изведе нападателя сам по диагонала. Стражът на гостите излезе да пресреща Божинов, който меко копна над него и изравни резултата.

В 28-ата минута обаче домакините останаха с 10 души заради брутален фаул на младия Никола Миленкович. 18-годишният футболист атакува свой съперни с бутони в глезена и съдията директно го прати под душовете.

Не бяха минали и десетина минути след този епизод, като Чукарички също остана в числено намален състав. В 37-ата Никола Янкович посече Луис с изключително груб шпагат, а реферът показа еднакъв аршин, като изгони и футболиста на гостите.

Драматичната развръзка настъпи в 89-ата минута, когато Кнежевица се понесе отдясно и центрира перфектно за Андрия Павлович, който от около 15 метра опъна мрежата зад Шаранов.

Победата позволи на Чукарички да се откъсне на второто място с 33 точки, докато Партизан е трети с 28. Лидерът Цървена звезда е с 42 в своя актив.