Българският нападател Валери Божинов най-вероятно ще подпише договор с Верона, научи Гонг. Таранът, чиито права се държат от Спортинг Лисабон, ще премине под наем в клуба от града на Ромео и Жулиета.

До последно в Италия се спекулира с имената на Торино и Дженоа, но най-реалната и точна оферта за Божинов е от Верона. Клубът играе в Серия Б, въпреки че преди години е ставал носител на „скудетото“.

Както Гонг първи писа, Верона проявява интерес към Божинов от няколко седмици. Нападателят на Спортинг не желае да рискува с изчакване до последно на друга оферта. Ако сделката бъде оформена от агента Джери Паломба и шефовете на Верона, Божинов ще играе за трети път в Серия Б през своята кариера. До този момент той е защитавал цветовете на Лече и Ювентус във втората дивизия на италианския футбол.

Старши треньор на Верона е Андреа Мандорлини, който направи име в Румъния като наставник на Клуж, с който спечели титлата, купата и суперкупата на северните ни съседи.

През тази кампания целта на Верона е да влезе в Серия А, отборът почна добре в турнира за Купата на Италия, където вече елиминира два съперника, като единият бе елитният Дженоа.