Нападателят на Парма Валери Божинов, който вчера наказа Аталанта, сподели, че е изключително щастлив от спечелените три точки, тъй като те почти сигурно осигуряват мястото на клуба в Серия А и през следващия сезон.

„Важното е, че Парма победи, това е нещото, за което всички ние се надявахме. Успях да вкарам гола благодарение на Креспо и Галопа. Остават ни още 10 мача и се надявам да завършим първенството подобаващо”, сподели Валери Божинов, който не скри, че ще продължи да дава най-доброто от себе си в името на клуба.

„Не е важно кой е вкарал гола, а че спечелихме трите точки”, добави още нападателят, който не крие, че е щастлив след дългото отсъствие заради контузии преди време, сега да вкарва отново.

„Трябва да се радваме, защото си осигурихме оставането в елита”, каза Божинов.

Запитан за бившия си съотборник Никола Аморузо, който сега защитата цветовете на Аталанта, Божинов сподели: „Прекарахме 6 прекрасни месеца заедно. Той е добър човек и голям нападател.”

Българският национал смята, че освен Креспо, в отбора има и много други качествени играчи: „Ние всички сме конкурентноспособни.”