Валери Божинов със сигурност остава в Манчестър Сити и през следващия сезон. Информацията, която бе съобщена от английските медии в последните дни, бе потвърдена официално и от официалния сайт на „гражданите”.

Новият мениджър на Сити Марк Хюз е решил да се раздели с цели 9 футболисти, но сред тях не е Божинов, на който ще се разчита през следващия сезон. В тима от Манчестър остава и другият българин Мартин Петров.

Четирима са футболистите от първия отбор, които ще напуснат „българския” отбор. Това са Пол Диков, Джеовани, Емил Мпенза и Сун Джихай. Освен тях Сити напускат ирландците Гари Брийн и Майкъл Дейли, синът на Роберто Манчини – Филипо, нападателят Ашли Граймс, както и младежкият национал на Фарьорските острови Кристиан Моуритсен.

Сун Джихай вече подписа двугодишен договор с Шефийлд Юнайтед, докато Джеовани е пред трансфер в Хъл Сити.

Пол Диков, който има български корени, ще подпише с Блекпул, където игра под наем през миналия сезон. Белгийският национал Мпенза пък все още обмисля офертите, които е получил.

Очаква се след тези трансфери извън Сити, мениджърът Марк Хюз да бъде особено активен на трансферния пазар. Бразилският нападател Жо вече се договори с клуба, а тепърва се очакват още няколко трансфера.

„Една от причините, които ме накараха да напусна последната си позиция бе това, че искам да мога да привлека най-добрите играчи в света и да работя с тях”, обясни Хюз.

„Сега имам подкрепа и финансова сигурност. Само от мен зависи да направя правилните ходове. Ключът е да привлечем точните играчи, защото ни очаква тежък сезон в Премиършип”.

„Ако вземем точните футболисти и сглобим добър отбор, тогава съм сигурен, че ще имаме добър сезон”, допълни мениджърът.