Българският младежки национал Валери Божинов със сигурност ще напусне настоящия си клуб Фиорентина. Новината бе потвърдена от спортния директор на „виолетовите” Панталео Корвино и от мениджъра на Божинов Джери Паломба, който излезе в италианските медии с декларация.

Паломба заявява, че той и неговият футболист са се опитали да се договорят с клуба, но е имало големи пречки, като най-съществената е била продължителността на договора. „Валери искаше да остане във Фиорентина, но всичко се провали. Разговарях няколкократно със старши треньора Чезаре Прандели и с колегата ми Панталео Корвино, но не постигнахме споразумение. Сега очакваме сериозни предложения и до няколко седмици Божинов ще има нов отбор”, коментира мениджърът на футболиста.

Корвино каза само, че Валери със сигурност ще напусне Фиорентина и от днес му се търси нов отбор. Корвино отрече възможността българинът да бъде преотстъпен на някой отбор, а след това отново да се върне в отбора от Флоренция.

В същото време президентът на Торини Кайро потвърди интереса си да вземе българския нападател в своя отбор. „Ние сме готови да платим исканата от Фиорентина сума и мисля, че до няколко дни може официално да обявим Божинов за наш футболист”, сподели босът на „биковете”.

Другите два отбора, които се интересуват от Валери са новаците в Серия А Наполи и Дженоа.