Националът Валери Божинов мечтае някой ден да играе в италианския Рома, научи Гонг.

Таранът на Манчестър Сити даде информацията паралелно на Гонг и авторитетното издание от Апенините „Кориере дело Спорт”.

Журналист от Италия потърси Валери в деня след завръщането му с гол срещу Нюкасъл в Англия.

Авторът разпита надълго и широко Божинов, а българинът бе категоричен: „Мечтая някога да играя за Рома. Този клуб ми е много симпатичен. Харесвам Тоти и Де Роси. Приятел съм с Касети и Вучинич”.

„Италия ми е втората родина. Тази страна ми даде хляб и ме научи на втори език. Сега съм спокоен и щастлив в Англия и Манчестър Сити”, допълни възстановилият се голмайстор.

Италия не е забравила българина, а той явно си има слабост – Рома.

Божинов показа за читателите на Гонг, как изглежда стадиона на „гражданите”. При появата на българския футболист във феншопа на Сити, сред персонала настана истинска еуфория. Снимки, автографи и пожелания за успех съпътстваха присъствието на Валери на стадиона.

 

Божинов не бе оптимист, че някога в България ще има подобни условия за футбол. „Радвам се, че ще имаме база за националния отбор. Това е чудесно. Стадионът на Манчестър Сити не е лош, а и е син на цвят”, вкара хумор в разговора Валери Божинов.

„Карам Пежо 407, а тези неща вече не ме вълнуват. Колата е удобна и служебна. Това е най-важното”, продължи в същия тон голмайсторът.

„Тук в Манчестър е като навсякъде. Има хубави жени, има и не чак толкова. Моята е най-хубавата”, отбеляза видимо щастливият българин.