23-годишният български нападател на Манчестър Сити Валери Божинов заяви, че неговия отбор е много по-добър от четвъртия във Висшата лига на Англия Астън Вила, който гостува тази вечер на „Ийстландс” в среща от Висшата лига на Англия.

Божинов, който се възстанови от тежка травма в коляното, има голям шанс за титулярно място срещу бирмингамци заради контузиите на Крейг Белъми, Робиньо и Даниел Стъридж.

„Аз имам невероятния шанс да играя във Висшата лига на Англия, а клубът, в който играя е много важен за мен. Ние имаме прекрасни играчи и добър треньор, така че е много важно да играя на 100% и да тренирам, а ако треньора ми каже: „Божи, ще играеш”, аз ще изляза на терена и ще играя”, заяви българският национал в интервю за „Сетанта Спортс”.

„Защо да не победим тази вечер? Астън Вила е добър отбор, но Сити е по-добър. Астън Вила заема сега четвъртата позиция, а защо през следващата година там да не е Манчестър Сити? Всичко е възможно”.

Мениджърът на „гражданите” Марк Хюз намекна още веднъж, че е готов да пусне Божинов титуляр тази вечер.

„Аз го оценявам подобаващо, просто тук става въпрос дали той може да се върне и да остави впечатление на всички - ние искаме това да се случи, защото всички знаят какво може Божи. Той е страхотно хлапе и се радвам, че е при нас, а на мен ми харесва, защото винаги е с усмивка на лицето, дори когато го застигнат тежки моменти с тези контузии. Аз смятам, че точно това му помогна да се върне, защото Валери е един позитивен човек”, обясни специалистът.