Българският национал Валери Божинов ще играе като титуляр срещу Милан на Сан Сиро. Таранът на Лече, който е собственост на португалския Спортинг, ще е един от двамата нападатели на Серси Козми срещу „росонерите“.

Ветеранът в състава на Лече Ди Микели е наказан за срещата в Милано. Божинов ще е партньорът на Муриел, който се намира в отлична форма и често бележи в последните срещи на Лече.

Откакто се завърна на Виа Дел Маре Божинов определено носи късмет на „джалоросите“. Лече има в актива си три победи и два хикса, след като взе под наем Валери. Божинов беше титуляр в един мач, а сега се очаква за втори път да получи шанс да бъде сред първите единайсет.

Онзи ден Лече проведе учебна игра срещу юношите на клуба, но Божинов не взе участие, тъй като е бил ударен на тренировка от резервния вратар на тима. Ситуацията обаче не е сериозна и нападателят ще играе на Сан Сиро в неделя.

Двубоят е изключително важен и за двата тима. Милан е лидер и продължава да се бори за титлата в конкуренция с Ювентус, а Лече прави всичко по силите си, за да се спаси от изпадане, тъй като все още се намира в зоната под чертата.