Българският национал Валери Божинов бе представен официално като играч на Парма. Голаджията не скри вълнението си от завръщането си в Серия А. Играчът, който остава собственост на Манчестър Сити, отказа да дава обещания, но заяви, че ще работи здраво, за да помогне на Парма в борбата за оцеляване в Калчото.

„Парма е правилният отбор за мен. Не искам да обещавам нищо, просто трябва да работя с пот на челото”, бяха първите думи на Божи като футболист на Парма.

„Не желая да се държите с мен все едно съм звезда, не съм такъв. Аз съм един от всичките футболисти в тима и като останалите ще се опитам да дам най-доброто, за да може Парма да се представя добре и да постигне възможно най-добрите резултати”, обеща Валери.

Той предпочете да не говори за целите на клуба: „Не е моя работа, ние сме отбор и трябва да бъдем едно цяло. За мен е важно само да бъде добре физически. Думите не са важни, а работата на терена”.

На въпрос, дали би целунал клубната емблема на Парма, както направи Златан Ибрахимович с тази на Барселона, бившият футболист на Лече отговори: „Обичта на феновете и отбора трябва да се извоюва на терена. Аз не съм човек, който би целунал емблемата, но всеки действа така, както намери за добре”.