Българският нападател Валери Божинов отново е сред основните герои в трансферния сериал. Таранът на Парма не попадна в групата на отбора за последните две срещи и това кара италианските медии да очакват негов трансфер в близките дни. За Божинов пита грандът Ювентус, който го иска под наем. Валери се съгласи да даде интервю за Гонг, в което коментира актуалната ситуация:

-Положението не е най-доброто за мен, но това е животът, това е футболът. Не може да има само хубави моменти, трябва да сме готови за всичко. В последните две срещи не бях в групата, а гледах от трибуната, но така е преценил треньорът, така е преценило ръководството. Не ходя да питам, защо така се получава. Аз съм професионалист, имам си договор с клуба и го изпълнявам коректно. Моята работа е на терена, тренирам си съвестно и съм професионалист. Чакам възможност да играя за Парма, иначе трансферният прозорец е отворен до 31 януари, ако има по-конкретна оферта, може да говорим. В този момент аз мисля само за Парма. Желанието ми е да остана. Ти знаеш добре, че във футбола обаче няма вечни неща.

-Парма купи някои нападатели, което може би, е знак, че ще те продадат. Заговори се сериозно за интерес на Ювентус, който е иницииран от Павел Недвед, така ли е?

-Да, моят мениджър ми звъна и каза за офертата и желанието на Ювентус към мен. Посъветвали са се, питали са за мен, всичко е дошло от дясната ръка на президента Аниели – Павел Недвед. Той ме познава добре, една година играхме заедно. Мога да кажа, че сме приятели. Той ме е препоръчал, но нали знаеш, това е голям отбор. Моето желание е да играя постоянно, да се развивам. Истината е, че не направих добър първи полусезон, но се надявам през втория да не е така. Искам да играя силно за Парма, или пък за друг клуб, ако има трансфер. Важно е да се развивам като футболист и човек. Всеки би искал да играе в клуб като Ювентус, Интер или Реал Мадрид.

-Ако пак не разчитат на теб, как ще реагираш? Тази ситуация едва ли ти допада…

-Нито един футболист не го задоволява подобно нещо, напротив. Когато не попадаш в групата, търсиш други варианти, но за тази цел аз си имам мениджър, който се занимава с тези неща. Аз ще се повторя, но съм професионалист, трябва да работя, да тренирам.

-Агентът ти споменава ли за интерес от други отбори?

-Да ти кажа честно, аз му казах, да ме информира, само ако има нещо сериозно, от сериозен клуб. Казах му, че няма смисъл да ме занимава със запитвания и несериозни работи. Имам договор с Парма и мисля най-доброто на този отбор. Искам да постигам неща с него. Ако има нещо конкретно, сериозно, ще седнем с ръководството и моя мениджър и ще го обсъдим.

-На какво дължиш спада във формата? Миналата година решаваше мачове, сега не е така. Личните проблеми повлияха ли ти? Или пък е липса на късмет?

-Мисля, че е от всичко по-малко. В личен план ми се струпаха доста неща, случиха ми се много работи, които влияят. Не искам да се връщам, да говоря на тази тема. Това също допринесе, нормално е, когато имаш проблеми да ти се отразява. Когато имаш семейни проблеми, нещата трудно вървят. Но аз вече гледам напред. Опитвах се да пазя всичко в себе си, но се отразява и на футбола. Вече всичко утихва, но се отрази на играта ми. Концентриран съм и гледам нещата отново да потръгнат. Искам да съм същия като от края на миналия сезон.